Formel B’s uformelle lillebror

Restauranten startede i 2014 som et slags oprør overfor Michelin-restauranternes mere fine og mere formelle stil. Derfor er atmosfæren på Uformel afslappet og musikken højere.

På Uformel kan du vælge en af de to menuer der kommer i fem eller syv serveringer. Her står smagene rent og dybt sammen med råvarerne og håndværket er stramt og stringent.

Den samme grundessens som man møder hos formel B. Men hos Uformel er det ekstra kendetegn de østerlandsk-inspirerede undertoner. Der er for det meste en klassisk base, men alligevel uden nogle stramme dogmer, der gør, at du f.eks. kan opleve soja og tang side om side med vesterhavsost, tatar og kalvebrisler.

Indretning på Restaurant Uformel
Cavair ret på Restaurant Uformel på håndlavede keramik tallerken

Mere tempo, altid skarpt tilberedning

Selvom kongstanken er, at der skal være mere tempo på hos Uformel, så skal maden stadig være skarpt tilberedt. Ikke noget sjusk eller for kække serveringer og ingen flygtige trends eller hurtigsmart betjening. Hvilket det store og snedkerbyggede vinskab også vidner om. Her er styr på det og viden bag. Vinkortet er både med store klassikere og med mere alternative naturvine. Men et vinkort gjort tilgængelig i form af flasker og glas i flere prisklasser.

Velsmagende madoplevelse i midten af København

Musikken er også højere, i baren står flaskerne næsten lignet op som i en natklub og den farverige lyskæde udenfor gør velkomsten umiddelbar.

Der er ingen stivede duge på bordene og ingen formelle attituder. På en af væggene er der lavet stor, farverig graffitikunst og når du træder ind i restauranten, bliver du mødt af køkkenet, hvor kokkenes travlhed og snak bliver en del af gulvets og aftenens stemning.

Uformel slår hurtigt tonen an udenfor med kulørte lamper. Restauranten er den mørkeste af alle Formel Family-restauranterne. Den uformelle stil ses kun underspillet i indretningen og bliver aldrig provokerende eller overgjort. Der er graffitikunst på væggene og på toiletterne, stole er af genanvendt polyester og designet specielt til restauranten . Det er balancen mellem det mondæne og det afslappede, der kendetegner Uformel ­– og dét, der gør restauranten perfekt til både større og mindre selskaber, der vil mærke byens puls i samspil med velsmagende gourmetmad og stort vinkort.

Vi glæder os til at byde jer indenfor på Restaurant Uformel.

Frederik og Martin

Kok i køkkenet på Restaurant Uformel